Hallo, ik ben Snelle Jelle
Door: Naomi Hameeteman
Blijf op de hoogte en volg Naomi
18 Maart 2013 | Australië, Noosa Heads
Een gemixte kamer, en echt hoor.. jongens schamen zich niet. Jongens lopen over al in hun onderbroek en het kan hun niks schelen. Wat ik nou wel aangenaam vindt aan een gemixte kamer, is dat ik wel uitzicht heb op een gebruinde sixpack. Maar als ik naar het andere bed keek, zag ik een jongen liggen in zijn onderbroek met een slaapmasker op. Dat is dan wel een beetje jammer. Brian's woorden spelen zich nu af in mijn hoofd: De diva.
De eerste nacht in Noosa. Van zes mensen ging er weer maar eén iemand uit. Toen de jongen thuis kwam, had hij een meisje mee. Ik krijg een flashback van de nacht in Brisbane. Natuurlijk lag de jongen in mijn stapelbed, het zal weer is niet, maar dit keer lag hij in het onderste bed. Midden in de nacht thuis komen en dan vindt het koppel het ook nog is leuk om de jongen Spaans te leren. "Si senorita. Uno.." JA EN NU OPHOUDEN VERDOMME! Je begrijpt het wel, ik was blij dat die jongen de volgende ochtend opgesodemieterd was!
Ik merk, vooral in Nousa, dat heel veel Australische mensen het leuk vinden als zij Nederlanders tegen komen. "Are you from the Netherlands?" Iedereen praat tegen je en is vriendelijk tegen je. De meeste hebben iets gemeen met Nederland, een Nederlandse vader/zus/oom/broer/neefje/nichtje/vriend en noem zo maar op. Zo zaten Kiona en ik op het strand, te genieten van de zon tot er opeens een oude man (ik schat in de 70 jaar) tegen ons begin te praten. "Are you Dutch?" En zo begon een lang maar gezellig gesprek over van alles en nog wat. Van "I know a lot of the Netherlands, but I never been there!" tot "Asian people don't speak really good English? They don't speak English at all!" Soms was de oude man lastig te verstaan, misschien moet hij de volgende keer zijn gebit mee brengen maar het strand. De oude man was helemaal in zijn nopjes toen hij van mij 10 eurocent kreeg. "Neomi, you are my number one dutch girl! Neomi, the dutch student!" En daar kreeg ik een vriendelijke lach van de man zonder gebit. Kiona daar in tegen was volgens de oude man "wild." Vraag mij niet waarom. "You are a little bit wild. Am I right?" Zei hij met een wijzend vingertje tegen Kiona.
In Noosa hebben wij ook onze eerste echte "aussies" ontmoet. Eerst hier bij het hostel. Een van de jongens was erg te spreken over Amsterdam. En daarna tijdens uitgaan een erg gezellige en gekke groep jongens. Af en toe waren zij moeilijk te verstaan, maar zij vonden dit ook van "ons accent." Zo heb ik vaak gehoord: "aye? aye?" Dit betekend "wat?" En zei ik vaak "eh what do you mean" Het uitgaan hier in Noosa is wel heel anders dan het uitgaan in Brisbane. "This is the only place in Noosa where everbody comes." Maar ik heb het hier ook zeker naar mijn zin gehad!
In Noosa is weinig te doen. Ik snap niet waarom iedereen zo wild is van deze plek. Ja, het is hier inderdaad erg mooi. Maar heel veel dingen in Australie zijn mooi. Noosa is een leuke en mooie plek om je pensioen te vieren. Daarom liggen Kiona en ik deze dagen bijna alleen maar op het strand, dat merk je aan mijn kleurtje right?
Ik ben in mijn relaxmodus en ik kijk naar wat er gebeurd hier op het strand van Noosa. Je ziet de strandwachters met hun gekke petjes op hun hoofd en veel te kleine zwembroekjes aan, heel veel verschillende mensen en het valt mij op dat werkelijk alles en iedereen hier surft. Jong en oud. Dik en dun. Op een grote surfplank, een kleine of op een bodyboard. Bijna iedereen heeft een plank bij zich als hij of zij in het water gaat. Zo zat ik met mijn ipod in mijn oren, te kijken naar een gezin. Je zag overduidelijk dat die ouders aan sport deden. Welke sport? Ja, precies. Ik vond het erg leuk om te zien dat zij hun kinderen probeerde te leren surfen. Stap voor stap. En zo zag je een jongetje, van ik schat zeven jaar, op zijn surfboard met de golf mee het water door schieten. Net als of ik een surffilm had opgezet. Met mijn ipod muziekje werd ik er bijna emotioneel van.. Haha.
Na een paar zomerse dagen van over de 30 graden, was het opeens 25 graden met af en toe regen. De bikini ruilde wij in voor de loopschoenen. Ik heb in totaal 4 uur gelopen vandaag, maar het was het waard. Het was erg mooi. Wat is Noosa toch mooi. Ik liep uiteindelijk in een soort regenwoud met "tropisch regen" (zo noem ik het maar even, in mijn ogen zag het er zo uit). Ik heb mijn ogen uitgekeken. Van mooi uitzicht tot aan lianen hangen. Alles had dit regenwoud in petto. Aan het einde van mijn wandeling wilde ik door lopen tot dat er een man schreeuwde: "wait, stop!!" Ik keek voor mij uit en zag mijn eerste slang in het wild! En wat genoot ik er van zeg! Brr.
Het is zo ver, dinsdag is aangebroken. Noosa was geweldig! Alleen jammer dat de dichtstbijzijnde supermarkt wel 2 uur lopen was. En het strand 4 uur.
En mijn douchegel met scrub is gestolen. Backpackers grijpen ook alles wat zij grijpen kunnen. Asociaal volk. De jeugd van tegenwoordig..
Nou lieve lezers, dit was mijn verhaal over Noosa. Er zitten niet veel dagen tussen dit verhaal en mijn vorige verhaal, maar dit deed ik alleen voor jullie bestwil.. En voor jullie ogen. Ik spreek jullie enne.. Blijf mij volgen he. Want ik durf te wedden dat mijn volgende verhaal barst met nieuwe ervaringen!
Tot waarbenjij.nu's!
18 Maart 2013 - 19:23
Elies En Ruud:
Ha Naomi, om te beginnen vinden wij het erg fijn dat je aan onze bestwil denkt. Als jij het niet doet, wie dan wel vraag ik mij af. We hebben de foto's uitgebreid bestudeerd en zijn het met je eens. Prachtig. We waren even bang dat de ontmoeting onder in jouw stapelbed een wat bizarre wending zou krijgen, maar het viel mee, gelukkig. Met spanning wachten we op de volgende episode. Veel plezier en een dikke kus. Van ons allemaal. -
18 Maart 2013 - 19:26
Paul:
Nou lieverd ik vond het helemaal niet snel achter elkaar. Kijk nu al uit naar je volgende verslag. De slang heb je gehad op naar de spinnen...haha.