Fantastische maand! - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Naomi Hameeteman - WaarBenJij.nu Fantastische maand! - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Naomi Hameeteman - WaarBenJij.nu

Fantastische maand!

Door: Naomi Hameeteman

Blijf op de hoogte en volg Naomi

15 Maart 2013 | Australië, Brisbane

Hello everybody, how are you today? I'm fine, thank you. It's a beautiful week, the sun is shining and I relax a lot more then the week before. It feels like summer in Australia. I like it.

Kiona en ik begonnen de week met een dagje naar het koala park. Ik was erg nieuwsgierig naar het park, want ik wist dat ik koala's vast mocht houden. Hoe zouden die knuffelbeestjes voelen? En er zouden kangoeroes rond lopen, eindelijk skippy van dichtbij zien. Toen we er waren was ik helemaal in mij element. Wat veel soorten beesten en vooral wat veel koala's zeg! Wat een aparte beestjes. Ze zien er heel knuffelig uit, en het enige wat die beestjes doen is eten en slapen. Stiekem denk ik dat ik in mijn vorige leven een koala was. Het vasthouden van de koala was erg leuk en erg gek. De koala was zo zacht en nog best zwaar voor zo'n klein beestje. Het beestje was ook erg fotogeniek! Verder waren de kangoeroes ook zo zacht, ik had bijna een baby kangoeroe meegenomen in mijn tas. Laat die chihuahua maar zitten, een klein kangoeroetje.. Ja, dat is het nieuwe Gooise stijltje!

Over Goois stijltje gesproken... Ik denk dat wanneer ik terug ben in Nederland, ik meteen door kan naar de dokter voor mijn rug. Volgens mij is het nog comfortabeler als ik op de grond slaap. Bedden in hostel zijn zo slecht. Deze dagen lig ik in een bed, waarin ik maar op eén manier kan liggen. Hij is op eén punt (op konthoogte) ingezakt. Dus als je anders ligt, ligt het niet lekker. Nou ja, zelfs als je in die kuil ligt lijkt het alsof je zonder matras in je bed ligt. Na 3 weken, huil ik al zo wat om mijn bed. En ik heb nog wel even te gaan. So nice.

Als ik deze verhalen typ, dan hoop ik dat jullie je kunnen inleven. Want ik heb zoveel foto's gemaakt, maar ik vergeet het continue online te zetten. En toen ik het probeerde zat ik al meer dan een uur in het internetcafe, en hij was nog steeds bezig met de foto's van sydney. Zelfs de computers werken op de "no worries modus." Erg fijn. Sydney was mijn begin punt, dus ik denk dat ik nog 5 uur in dat internetcafe zat als ik al mijn foto's online wilde gooien. Na 2 uur had ik mijn ipod en drinken er maar bij gepakt. "All the single ladies, all the single ladies.. now put your hands up.." Lets do thisssssssssssss!

Wat een heerlijk weer. Het zonnetje schijnt en 's avonds kan je nog in je korte broek rondlopen (het is nu nog 23 graden zie ik). Dit weer is wel even anders dan het weer in Nederland. Gelukkig! Haha. Hier in Brisbane hebben ze ook een "fake beach." It's very nice! Midden in de stad heeft men dus een strand nagemaakt. Met water, lifequards en zand. Ik vind dat men dit soort dingen ook in Nederland moet doen, naja.. Als de sneeuw ooit nog is vertrekt uit Nederland. En zag je de foto's die ik wel al online had gezet? Mooi zijn ze he? Het is hier zo mooi! Ik zat een paar dagen in een dip. Maar met een ouderwetse preek van mams en paps, merkte ik de volgende dag al meer van het No Worries gevoel. En ik kan je vertellen dat, dat gevoel heerlijk voelt!

Het is hier erg gezellig. Als je ooit gaat backpacken in Australië en je komt in Brisbane, dan moet je zeker verblijven in het hostel "chill!" Want chill is erg chill! Op woensdagavond hadden wij afgesproken met een Nederlandse jongen die wij in Byron Bay hadden ontmoet. Toen wij zijn hostel binnen kwamen, kreeg ik een benauwd gevoel, alsof we een inrichting in waren gelopen. Mijn shock werd nog groter toen wij op het dakterras kwamen, en ik iedereen op de grond zag zitten.. Waar zijn de stoelen? De tafels? Nee, niet?! Zo ervaart iedereen Australië natuurlijk anders. Als je al een heel leuk hostel hebt met leuke mensen, dan word je ervaring ook erg leuk. Andere mensen worden vrolijk van het idee van elke dag uitgaan. Zo hoor je genoeg verhalen over mensen die leuke dingen uithalen als ze teveel gedronken hebben. Dit zijn mijn twee beste verhalen tot nu toe:
- "Die jongen daar, begint al met drinken vanaf het moment dat hij wakker wordt. Hij stopt 's avonds met drinken wanneer hij gaat slapen. Op een avond toen wij uitgingen was hij zo dronken. Toen wij langs de tattoo shop liepen, liep hij de shop binnen. Eenmaal binnen heeft een snor op zijn wijsvinger getatoeëerd. De dag daarna was hij er wat minder blij mee. Maar hij kan er nu om lachen en wilt zelfs nog eén tattoo."
- "Ik lig in een kamer met meerdere jongens. Midden in de nacht werd ik wakker van boos geschreeuw. Toen ik overeind ging zag ik een jongen met zijn broek naar beneden en zijn leuter in zijn hand. Die jongen was zo dronken, dat hij de kamer binnen kwam en kennelijk dacht dat hij in de wc's stond. Het boze geschreeuw, waarvan ik wakker werd, was van een andere jongen. Hij schreeuwde omdat de dronken jongen over hem heen aan het plassen was."
Absoluty weird right? Die tattoo is gewoon dom, maar ik als buitenstaande persoon moest daar erg om lachen. Maar als een jongen over mij heen zou plassen, dan zou ik persoonlijk zijn leuter er af trekken! Haha. Cheers mate. Take another drink. No worries.

Je moet met backpacken veel improviseren. Vandaag aten Kioon en ik een kant en klare maaltijd. Je had een bakje en twee zakjes. Eerst gooide je het ene zakje in het bakje en daarna het andere. Het gekke is, dat het nog best lekker smaakte. Daarna hadden we popcorn voor 1 dollar voor in de magnetron. Ik zag geen bak waar ik het in kon doen, dus toen heb ik maar het vergiet gepakt. Heeeeeerlijk en makkelijk!

Het was vrijdag. Geen rustige vrijdagmiddag. Kioon en ik liepen de "peterpans" binnen. Dit is een organisatie die tours voor je regelt als backpacker zijnde. Een erg goede organisatie. Kioon en ik hebben van alles geboekt. Wat? Dat ga ik jullie niet vertellen! Ik houd het lekker spannend zodat jullie mijn blog blijven lezen. Het enige wat ik zeg is dat wij zaterdagochtend (vandaag) vertrekken naar Noosa. Hier blijven wij 4 a 5 dagen. Daarna ben ik die aankomende maand niet vaak bereikbaar (op wifi). En dit wordt denk ik DE maand die wij nooit gaan vergeten.

Onze laatste nacht in Brisbane. In een kamer van 5 mensen. 2 stapelbedden en 1 gewoon bed. De twee duitse meisjes moesten om 6 uur op, werken. En wij moeten om 10 uur uitchecken. Voor het nieuwe meisje uit Zweden is dit haar eerste nacht, tijd om te stappen. Rond half 6 kwam zij terug. Men zegt dat Nederlanders schreeuwlelijkerds zijn, maar dit sloeg alles. Ik werd wakker, net zoals de rest van de kamer, ik hoorde iemand naar boven klimmen in het stapelbed. Daarna hoorde ik nog iemand naar boven klimmen. Leuk zo'n souvenir, maar moet dit boven mijn hoofd? De Zweedse vrouw had een Zweedse jongen meegenomen. Ten eerste, je slaapt in een stapelbed en je slaapt boven. Ten tweede, je hebt nog 4 andere mensen op je kamer.. Boek een hotel of ga lekker onder een brug liggen. Ja, je hebt de leeuw ontwaakt uit zijn slaap Zweedse Barbie. En dan nog midden in de nacht een Zweeds gesprek hebben? "It's nice that you are here together. But people need to work tomorrow, so please, be STIL IN HET ENGELS????" De volgende ochtend was niemand gezellig, gillend weg van het irritante Zweden.

Cheers mate! En doe de groeten aan de verschrikkelijke sneeuwman.

• 15 Maart 2013 - 10:36

OPa Jaap En Oma Bep:

Met genoegen je relaas gelezen. Ja zo kom je dingen tegen. Een advies,probeer bij een stapelbed altijd de bovenste plaats te pakken te krijgen.
    Kan je niet vochtig worden van je bovenbuur.
    Groeten
    Wij blijven je volgen.
    O,ja Ik was toch niet die sneeuwman hè?
    xxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 15 Maart 2013 - 11:40

Papa:

Mooie verhalen, ervaringen en levenslessen. Geweldig.
    Ben trots op je!

Xxx

Ps: onder een brug?

• 15 Maart 2013 - 11:46

Naomi Hameeteman:

Haha nee opa jij was niet de verschrikkelijke sneeuwman! En ja onder een brug, daarnee bedoel ik ver van mij vandaan! Lief berichtje papa xxxx loveyou en beterschap

• 15 Maart 2013 - 14:06

Opa En Oma Hameeteman:

Wat een ervaringen maak jij mee. Ik wil graag dat je voor mij een koalabeertje meebrengt.
    De komende maand heel veel plezier en dat de bedden beter zullen zijn.
    In de zak van een kangeroe slaap je ook lekker.

• 15 Maart 2013 - 14:10

Naomi Hameeteman:

Ja he, ik kom thuis met miljarden nieuwe ervaringen. Ik zal proberen om een koalabeertje mee te smokkelen, maar ik kan niks beloven. Jaaaaaa, dat is een goed idee. Camperen in een kangoeroe! Haha. Dank je wel liefss