LAATSTE WEEK -> GO!
Door: Naomi Hameeteman
Blijf op de hoogte en volg Naomi
08 Mei 2011 | Spanje, Rojales
Deze week heb ik een nieuw ritueel. Misschien ben ik zenuwachtig voor Nederland? Want ik word elke nacht wakker. Deze hele week heb ik nog geen één nacht doorgeslapen. Zo hoorde ik ook woensdag avond Nederland naar Spanje komen. Ik hoorde allemaal Nederlanders schreeuwen toen IK probeerde te SLAPEN! Ik kreeg meteen allemaal gedachten in mijn hoofd over Nederland. Mensen die stressen, mensen die schreeuwen (ook al zijn Spanjaarden niet echt stil), mensen die niet ‘zomaar’ een afspraak kunnen maken maar altijd in hun agenda moeten kijken, lange dagen school, overal fietsers, auto’s, bussen, treinvertraging, benauwd weer als het warm is, geruzie wat ik versta.. moet ik nog even doorgaan? Maar zo kan ik natuurlijk ook voordelen opnoemen: mijn eigen bed, mijn eigen kamer, mijn familie, mijn vrienden, HET BUURTHUIS, een taal die ik versta, OV wat goed werkt (beter dan in Spanje), mijn huisdieren, 2 dagen school en 3 dagen vrij.. Maar oké ik droom nu weg, terug naar Nederland in Spanje. Er zijn dus deze week zes Nederlanders aangekomen en woensdagnacht schreeuwde de man heel Residencia bij elkaar. Op dat moment wilde ik echt door mijn gevangenisraampje schreeuwen dat hij nu zijn mond dicht moest houden omdat er mensen probeerde te slapen. Maar hey, je moet je professioneel gedragen zelfs als je een man wilt vermoorden. Toen hij eindelijk zelf probeerde te slapen viel ik in slaap. Maar de volgende ochtend werd ik al snel wakker met een alarm dat afging een dezelfde man schreeuwend om hulp. Gelukkig hoefde ik deze man niet te wassen anders had ik extra koud water gebruikt (haha)!
Deze week was vooral werken en daarna in de zon liggen. We zijn dit weekend ook niet uitgegaan. Ja, waar je mee omgaat, raak je mee besmet en hier in Residencia zijn alleen maar ouderen die elke dag siësta houden. Ik vind siësta eigenlijk wel een goed idee? Misschien een ideetje voor Nederland?
Trouwens! Mam, pap ik neem iemand mee! Ik heb een 3de oma gevonden. Je weet wel, die oma die altijd danst. Ik vind haar zo grappig, begin van deze week nam ze al afscheid omdat ze dacht dat Inge en ik deze week al vertrokken. Zo schattig hoe ze dat deed! Ook wilde ze een foto van ons zodat ze ons kon herinneren. Elke ochtend hebben we ook activiteiten en toen we ergens wat dronken kwam er iemand muziek spelen. Ik keek haar aan en moest al meteen lachen. Lachend zei ik: ‘Dance! Dance!’ en begon haar dansje na te doen. De vrouw keek mij aan, deed haar zonnebril af en schreeuwde: ‘DARE ME!’ ik stond op en begon haar dansje te doen. De vrouw deed haar zonnebril weer op en stond ook op. Ik hoefde niet veel meer te doen want zij nam mijn dansje over. De vrouw die altijd klaagt over haar rug zwaaide met haar heupen alsof ze 18 was. Je voelt je zo oud zoals je, je voelt zeggen ze dan.
Vandaag hadden Inge en ik bedacht om de hele dag op het strand door te brengen, dit was dan ook ons plan. Maandag hadden we het al besloten en zo hebben we de hele week het weer gecheckt om te kijken of het kon. Vanochtend werden we wakker met een blauwe lucht en ± 30 °C. Een heerlijke dag om op het strand door te brengen. We zouden om kwart voor 11 weg gaan (lopend) zodat we de bus van kwart over 11 konden halen. Toen we daar aankwamen was het kwart over 11, geen bus. Nou dan maar kijken naar de volgende bus.. kwart voor 12. Nou goed dat is nog wel haalbaar. Maar om kwart voor 12, weer geen bus. Dan half 1 misschien? Nee, om half 1 weer geen bus. WAT EEN DRAMA DAT OV HIER! Uiteindelijk heeft de jongen van het restaurant ons afgezet in Guardamar. Eenmaal op het strand hadden we een plekje gevonden en konden we heerlijk genieten van de zon. Van knappe rennende Spanjaarden langs het strand naar Spanjaarden die zichzelf knap vinden en graag hun handdoekje naast je willen leggen alsof je ze kent. Ik wees Inge erop en we begonnen al een beetje te lachen om hun macho gedrag. Één jongen liep langs ons richting het water en kwam al snel terug en keek ons aan en zei: ‘Hola!’ ik dacht meteen wat een smoesje en deed net of ik hem niet hoorde, Inge deed sociaal en zei hem gedag. Hij wilde terug gaan zitten op zijn handdoekje maar toen zijn billen bijna de grond raakte stond hij weer snel op. Liep richting ons en vroeg of we Spaans waren. Ik deed mijn ogen dicht en ging verder met mijn drukke bezigheid en liet Inge rustig in haar eentje in gesprek gaan met onze macho. De eerste stap was gezet, het gesprek was er met de ene vriend, dus stond de 2de macho op om zich in het gesprek te mengen. Helaas kwam hij voor Inge en mij zitten en trok hij mij bij het gesprek. Ze vroegen of we uit zweden kwamen (blond haar, blauwe ogen) maar toen we zeiden: ‘No, Holland!’ zei macho 2: ‘Oh! Alles goed?’ even stond mijn hart stil want ik dacht dat hij Nederlands kon, maar dit was zo’n beetje alles wat hij kon. Ze konden wel Engels en dat kunnen maar weinig Spanjaarden. Ze wilde iets met ons afspreken dus Inge zei maar dat we morgen al naar Nederland gingen (vervroegd naar huis?). Toen wilde ze op dat moment iets met ons drinken bij het beach-house maar vroegen ze toch nog even of we een vriend hadden. De ene jongen keek mij aan en ik antwoordde: ‘Yes, i do!’ Inge zei precies hetzelfde. Ze vroegen waar en toen wij zeiden in Holland kregen we dit antwoord: ‘Oh! Do you want a boyfriend in Spain?’ Alsof 1 jongen wel niet genoeg was? Is het normaal om 2 partners te hebben hier? Uiteindelijk snapte ze het en vonden ze het leuk om ons te leren kennen. Wat een leuke macho’s, toch rende Inge en ik liever achter die joggende Spanjaard aan.
Op de terug weg konden Inge en ik niet ontsnappen van ogen die op ons gericht waren. Niet alleen van mannen maar ook van vrouwen. Ik keek naar mezelf en vroeg aan Inge: ‘Heb ik iets geks ofzo?’ Zo zijn we lachend naar huis gegaan. Toen we eenmaal thuis waren en in de spiegel keken begrepen we het. We waren net twee lopende rode kreeften. Wat hebben wij vandaag een kleur gekregen zeg, het is nu erg rood/bruin. Hopen dat het deze week lekker bruin wordt zodat we alle Nederlanders jaloers kunnen maken. Maar vanavond zeg ik met een knalrood hoofd en witte billen:
BUENAS NOCHES!
08 Mei 2011 - 21:22
Sanne:
Genieten, genieten en GENIETEN! Dat is wat je de komende week nog moet doen. Lekker bruin bakken, siësta's houden, vooral NIET aan Nederland denken, er nog even een topweekje van maken en je alvast voorbereiden op 17 mei!
Dikke koessss
Ps: de kroketten wachten op je! -
09 Mei 2011 - 07:43
Mama:
Neem maar mee wie je wil hoor lieverd.
Gezelligheid kunnen we altijd gebruiken. xxx -
09 Mei 2011 - 08:48
Maikel:
dankje dat je niet vreemd ging schatje!! Xxx -
09 Mei 2011 - 18:50
Anne:
Geniet van je allerlaatste weekje lieve nerd! meer zal ik hier niet plaatsen hihi.
kusje!